Lupaus hyvästä hoivasta



Promise Nwagu tuli Nigeriasta Suomeen 18 vuotta sitten. Pitkän linjan hoitotyön ammattilainen toimii nykyisin oman firmansa toimitusjohtajana. Promise tekee itsekin käytännön hoitotyötä Helsingissä ja lähialueilla.

Suomen suurin hoiva-alan yritys on Mehiläinen, mutta Suomessa on myös tuhansia pieniä hoivayrityksiä. ProHoiva Oy on yksi niistä. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla, ja sen tunnuslause on: turvaa ja iloa arkeen, asiakkaille sekä työntekijöille.

ProHoiva Oy:n toimintamuotoja ovat kotihoito, kotisairaanhoito, henkilökohtainen avustaja, jalkahoito, kotisiivous ja – ilopiiri! Tämä piiri on yrityksen kehittämä valmis palvelukonsepti ikääntyneille ja vammaisille, mutta koronan takia yritys ei ole päässyt vielä käynnistämään sitä. Toiminnan tarkoituksena on osallistujien aktiivisuuden ylläpitäminen sekä hyvinvoinnin tukeminen. Lisätietoja yrityksestä löytyy internet-osoitteesta https://www.prohoiva.fi/

Lastenhoitajasta toimitusjohtajaksi

Promise (= lupaus suomeksi) muutti Suomeen vuonna 2003. Nuori mies työskenteli aluksi lastenhoitajana. Hän kouluttautui myöhemmin hoitajaksi Omniassa sekä yritystoiminnan johtajaksi Metropoliassa.

Ahkera mies työskenteli muistisairaiden ryhmäkodissa Helsingissä yli 10 vuotta. Sen lisäksi hän on työskennellyt muun muassa saattohoitajana sekä keikkatyöläisenä eri sairaaloissa pääkaupunkiseudulla. Helsingin kaupungin palveluksessa Promise oli yhteensä 13 vuoden ajan.

Miksi yrittäjäksi?

Kunnan palveluksessa Promise koki, että hoitotyö oli antoisaa asiakastyötä, mutta ikävä kyllä byrokratia vei aikaa siltä tärkeimmältä, eli ihmisten hoitamiselta.

Nyt yksityisyrittäjänä hänen tavoitteenaan on luoda sellainen työpaikka, jossa kaikki työntekijät voivat hyvin. 

– Jokaisella työntekijällä pitää olla aina tunne, että on mukavaa tulla töihin. Tässä työssä tärkeintä on hyvä sydän, halu auttaa ihmisiä, mies painottaa.

Promise haluaa myös olla esimerkkinä muille, ennen kaikkea maahanmuuttajille ja näyttää, miten Suomessa voi toimia yrittäjänä, jolle kristilliset arvot ovat tärkeitä.

Yhteinen tuttava

Promise Nwagulla ja minulla on yhteinen tuttava Helsingissä. Olen nähnyt tuttavamme luona, miten mies hoitaa asiakkaansa asioita. Promise muun muassa hakee ja jakaa vanhukselle lääkkeet, mittaa tämän verenpaineen ja pitää muutenkin huolta asiakkaastaan. 

Mieheltä sujui nopsasti tuttuun pesulaan soittaminen likaantuneen maton hakemista varten. Hän myös organisoi yhdellä puhelinsoitolla asiakkaalleen uuden pyörätuolin hakemisen, kun siihen oli tuhraantunut monelta byrokratian takia jo kuukausia. Itse asiassa mieheltä sujuu mikä tahansa homma!

Promise saa jokaisen ihmisen tuntemaan itsensä tärkeäksi, mikä on harvinainen taito.

Mies pitää Suomesta ja Helsingistä, koska täällä on ”vihreää ja rauhallista”. Itse hän on kasvanut Abakalikissa kaakkois-Nigeriassa.

ProHoiva Oy työllistää nykyisin parikymmentä terveydenhuollon sekä sosiaalihuollon ammattilaista. He ovat kaikki saaneet koulutuksensa Suomessa.

Promise nauttii yrittäjän elämästä, mutta kaikista tärkeintä hänelle on suomalainen vaimo ja perheen kolme lasta.

Teksti ja kuva: Tuula Ketola

 

 

Comments

Popular Posts