Hyvä turkkilainen ruoka, parempi mieli



Ruoka- ja ravintola-alan media Toptaste Oy valitsi nyt syksyllä 2021 Kampin Pippurin Helsingin parhaaksi kebab-paikaksi. No sinnehän minun piti mennä syömään kebab!

Faruk Coban on pyörittänyt ravintolaansa jo vuodesta 2007 Runeberginkadulla. Paikka on tunnelmallinen: kauniit koristeet Turkista riippuvat seinillä ja musiikki soi. Isäntä on myös suuri Suomen ystävä: hän tuli töihin Suomeen noin 20 vuotta sitten. Rakkaus Suomeen näkyy sekin ravintolan seinillä - ja miehen rannekkeessa.

Faruk tuntee suurimman osan asiakkaistaan ja tervehtii näitä nimillä. Ruokalähetit hakevat syötävää nälkäisille. Paljon tapahtuu koko ajan. Ravintola on myös supersiisti: pöydät siivotaan heti valmiiksi seuraaville ruokailijoille.

Toptaste esittelee paikan näin: Kampin Pippurista löytyy kuusi erilaista kebab-annosta. Ravintolassa voi herkutella myös runsaalla lounaalla, perinteisillä pihveillä ja pizzoilla, maistella turkkilaisia makuja tai taltuttaa nälkä pastalla. Nyt myös suosittuja Vöner-annoksia ja vegaanipizzoja on tarjolla.

Olen syönyt kauan sitten iskender-kebabia muualla ja pitänyt siitä, joten tilaan sitä nytkin. Wikipedian mukaan iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.

Farukin mukaan makujen hienoudet saadaan esiin hiiligrillissä, jossa hän ateriani itse valmistaa. Kaikki ravintolan kokit ovat ammattilaisia. Isännän mukaan he kokkaavat ”hyvää turkkilaista kotiruokaa”.

Myös ateriani juomat ovat  kohdillaan: turkkilaista olutta, punajuurijuomaa ja piimän (!) makuista jugurttijuomaa.

Entä se valitsemani juhla-iskenderin maku? Taivaallista ruokaa, arvosanalla 10 +++. Suosittelen! Mukana ollut kaverikin tykkäsi sekä paikasta että ruuasta. 


Teksti: Tuula Ketola

Kuvat: Satu Nikkanen

Comments

Popular Posts