Hyvä turkkilainen ruoka, parempi mieli
Ruoka- ja ravintola-alan media Toptaste Oy valitsi nyt syksyllä 2021 Kampin Pippurin Helsingin parhaaksi kebab-paikaksi. No sinnehän minun piti mennä syömään kebab!
Faruk
Coban on pyörittänyt ravintolaansa jo vuodesta 2007 Runeberginkadulla. Paikka
on tunnelmallinen: kauniit koristeet Turkista riippuvat seinillä ja musiikki
soi. Isäntä on myös suuri Suomen ystävä: hän tuli töihin Suomeen noin 20 vuotta
sitten. Rakkaus Suomeen näkyy sekin ravintolan seinillä - ja miehen
rannekkeessa.
Faruk
tuntee suurimman osan asiakkaistaan ja tervehtii näitä nimillä. Ruokalähetit
hakevat syötävää nälkäisille. Paljon tapahtuu koko ajan. Ravintola on myös supersiisti:
pöydät siivotaan heti valmiiksi seuraaville ruokailijoille.
Toptaste
esittelee paikan näin: Kampin Pippurista löytyy kuusi erilaista kebab-annosta.
Ravintolassa voi herkutella myös runsaalla lounaalla, perinteisillä pihveillä
ja pizzoilla, maistella turkkilaisia makuja tai taltuttaa nälkä pastalla. Nyt
myös suosittuja Vöner-annoksia ja vegaanipizzoja on tarjolla.
Olen
syönyt kauan sitten iskender-kebabia muualla ja pitänyt siitä, joten tilaan
sitä nytkin. Wikipedian mukaan iskender-kebab on
yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja,
jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.
Farukin
mukaan makujen hienoudet saadaan esiin hiiligrillissä, jossa hän ateriani itse valmistaa.
Kaikki ravintolan kokit ovat ammattilaisia. Isännän mukaan he kokkaavat ”hyvää
turkkilaista kotiruokaa”.
Myös
ateriani juomat ovat kohdillaan: turkkilaista olutta, punajuurijuomaa ja piimän
(!) makuista jugurt
Entä se valitsemani juhla-iskenderin maku? Taivaallista ruokaa, arvosanalla 10 +++. Suosittelen! Mukana ollut kaverikin tykkäsi sekä paikasta että ruuasta.
Kuvat:
Satu Nikkanen
Comments
Post a Comment